KURIER BHP - KATALOG MARKI TENZI

Zobacz katalog produktów bhp marki TENZI! KURIER BHP Bezpieczeństwo ma pierwszeństwo

47

KONCENTRAT. MYCIE NACZYŃ

W ZMYWARKACH (Z CHLOREM).

Skoncentrowany

niskopieniący

preparat

do maszynowego mycia naczyń w systemie CIP

w

przemyśle

spożywczym.

Skutecznie

usuwa

zabrudzenia

spożywcze,

a

dzięki

obecności

aktywnego chloru wykazuje właściwości wybielające.

Zalecany do użycia w instytucjach gastronomicznych,

restauracjach,

barach.

Głównie

do

mycia

w zamkniętych obiegach (CIP). Atest PZH.

ROZTWÓR ROBOCZY / SPOSÓB UŻYCIA:

• stężenie wg. cyklu pracy zmywarki

• średnio 10-30ml / 10l wody

• temperatura wody min. 40-60°C;

Uwaga: Nie mieszać z innymi produktami. Może

wydzielać niebezpieczne opary chloru.

GRAN® DI-CL CIP

gastro line

KONCENTRAT. PŁUKANIE

I NABŁYSZCZANIE NACZYŃ.

Lekko

kwaśny

preparat

o

zapachu

zielonego

jabłuszka do płukania i nabłyszczania naczyń

w zmywarkach gastronomicznych i przemysłowych,

na bazie kwasu cytrynowego. Zwilża i nabłyszcza

płukane powierzchnie, usuwając smugi i zacieki.

Po wyschnięciu naczynia nie wymagają dodatkowego

polerowania. Posiada atest PZH.

ROZTWÓR ROBOCZY / SPOSÓB UŻYCIA:

• stężenie

wg

cyklu

pracy

zmywarki,

średnio 2-5 ml/ 10 l wody;

• podawać przez dozownik.

GRAN® SIMO

gastro line

KONCENTRAT. MYCIE NACZYŃ

W ZMYWARKACH.

ROZTWÓR ROBOCZY / SPOSÓB UŻYCIA:

• stężenie

wg

cyklu

pracy

zmywarki,

średnio

10-30 ml/ 10 l wody;

• minimalna temperatura wody 40-60°C.

GRAN® DIW

gastro line

Wysokoalkaliczny, niskopieniący płyn do mycia

naczyń

w

zmywarkach.

Zalecany

do

naczyń

szklanych, ceramicznych i aluminiowych. Zwilża myte

powierzchnie, łatwo usuwając z nich zanieczyszczenia

pochodzenia spożywczego, a przy tym posiada

działanie antykorozyjne zapobiegające niszczeniu

mytych naczyń. Ponadto zapobiega żółknięciu naczyń

z tworzyw sztucznych. Bezzapachowy. Posiada atest

PZH.

SUPERKONCENTRAT.

PŁUKANIE I NABŁYSZCZANIE NACZYŃ.

Bezzapachowy

kwaśny

preparat

do

płukania

i

nabłyszczania

naczyń

w

zmywarkach

gastronomicznych

i

przemysłowych

na

bazie

kwasu cytrynowego. Zwilża i nabłyszcza płukane

powierzchnie, usuwając smugi i zacieki. Po wyschnięciu

naczynia nie wymagają dodatkowego polerowania.

Posiada atest PZH.

ROZTWÓR ROBOCZY / SPOSÓB UŻYCIA:

• stężenie wg cyklu pracy zmywarki, średnio 0,1-1

ml/10 l wody;

• podawać przez dozownik.

GRAN® SHINE

gastro line

KONCENTRAT. MYCIE NACZYŃ

W ZMYWARKACH (Z CHLOREM).

ROZTWÓR ROBOCZY / SPOSÓB UŻYCIA:

• stężenie

wg

cyklu

pracy

zmywarki,

średnio

10-30 ml/ 10 l wody;

• minimalna temperatura wody 40-60°C.

Uwaga! Nie stosować z innymi produktami. Może

uwalniać niebezpieczne gazy (chlor).

GRAN® DI-CL

gastro line

Wysokoalkaliczny, niskopieniący płyn do maszyno­

wego mycia naczyń w kuchni i gastronomii. Skutecz­

nie usuwa zabrudzenia, a dzięki obecności aktywnego

chloru wykazuje doskonałe właściwości wybielające.

Zapobiega ponownemu osadzaniu się brudu na po­

wierzchni. Posiada atest PZH.

13-14

14

13-14

10L - SP009A010

20L - SP009A020

5L - SP007A005

10L - SP007A010

20L - SP007A020

10L - SP030A010

10L - SP014A010

5L - SP015A005

10L - SP015A010

Dobór preparatu do mycia naczyń

zależy

od

wielu

czynników,

m.in.

charakteru obiektu gastronomicznego

oraz jakości wody i stosowanej techniki

mycia.

Ważne

również

operacje

towarzyszące myciu np. nabłyszczanie,

odkamienianie, wybielanie czy osuszanie.

Z kolei dobór roztworu roboczego powinien

być

dostosowany

do

intensywności

zabrudzenia jednak w granicach zaleceń

określonych przez producenta.

#akademiatenzi

ODŚWIEŻACZE POWIETRZA

PRODUKTY DO ZMYWAREK

47

110

111

112

113

114