KURIER BHP - KATALOG MARKI ARDON

424

klasa I

OB

= wymagania podstawowe

O1

= OB + A + E + zamknięta strefa pięty

O2

= O1 + WPA

O3

= O2 + P + podeszwa z bieżnikiem

O3L

= O2 + PL + podeszwa z bieżnikiem

O3S

= O2 + PS + podeszwa z bieżnikiem

O6

= O2 + WR

O7

= O3 + WR

O7L

= O3L + WR

SB

= wymagania podstawowe

S1

= SB + A + E + zamknięta strefa pięty

S1P

= S1 + P

S1PL = S1 + PL

S1PS = S1 + PS

S2

= S1 + WPA

S3

= S2 + P + podeszwa z bieżnikiem

S3L

= S2 + PL + podeszwa z bieżnikiem

S3S

= S2 + PS + podeszwa z bieżnikiem

S6

= S2 + WR

S7

= S3 + WR

S7L

= S3L + WR

S7S

= S3S + WR

klasa II - Obuwie gumowe i polimerowe

O4

= OB+A+E+zamknięta strefa pięty

O5

= O4+P+ podeszwa z bieżnikiem

O5L

= O4+PL+ podeszwa z bieżnikiem

O5S

= O4+PS+ podeszwa z bieżnikiem

S4

= SB+A+E+zamknięta strefa pięty

S5

= S4+P+ podeszwa z bieżnikiem

S5L

= S4+PL+ podeszwa z bieżnikiem

S5S

= S4+PS+ podeszwa z bieżnikiem

DODATKOWE WYMAGANIA

metalowa wkładka odporna na przebicie

kolcem o średnicy 4,5 mm

PL

niemetalowa wkładka odporna

na przebicie kolcem o średnicy 4,5 mm

PS

niemetalowa wkładka odporna

na przebicie kolcem o średnicy 3 mm

obuwie antystatyczne

HI

Izolacja spodu obuwia przed ciepłem

CI

Izolacja spodu obuwia przed zimnem

Pochłanianie energii w strefi e pięty

ROZMIARY

FR

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

EN

3,5

4,5

6,5

9,5

10

11

12

13

14

14,5

CM

22,7

23,5

24,2

25

25,7

26,5

27,2

28

28,7

29,5

30,2

31

31,7

32,5

33

33,5

Dane metryczne są orientacyjne i dla poszczególnych typów obuwia mogą się różnić.

± ? g

MASA

Masa orientacyjna połowy pary obuwia w rozmiarze 42 (+/- 5%)

SR

Odporność na poślizg na płytkach ceramicznych

pokrytych gliceryną

WPA

WPA

przenikanie i wchłanianie wody przez materiał

wierzchni

HRO

odporność na ciepło kontaktowe do 300 °C

FO

odporność na oleje i paliwa

ESD

Obuwie rozpraszające ładunki elektrostatyczne

WG

rozpryski płynnego metalu (EN ISO 20349-2:2017)

WR

Wodoodporność – całe obuwie